TONYINA FRESCA AMB BRÒQUIL I PERNIL D’ÀNEC

tonyina fresca

D’una amanida que vam fer va sobrar pernil d’ànec i he decidit experimentar amb una tonyina fresca a la planxa. És una recepta que al final m’ha sorprès. No et deixa indiferent, … a cada caixalada experimentes diferents contrastos, de vegades la frescor de la ratlladura de la llimona, de vegades aquest puntet de l’all i julivert i altres vegades el saladet exquisit del pernil d’ànec. Tot això barrejat amb el sabor característic de la tonyina i  el bròquil.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

  • 4 Filets de tonyina fresca 
  • 1 Bròquil 
  • 4 Patates 
  • 1 Paquet de pernil d’ànec 
  • 1 Llimona 
  • 2 Alls 
  • 1 manat de julivert 
  • Oli i sal 

ELABORACIÓ:

  1. Pelem les patates a rodanxes fines. 
  2. Tallem el bròquil al nostre gust. 
  3. Coem al vapor les patates i el bròquil fins que estiguin al punt. Jo tinc una vaporera de dos pisos amb el que posant el bròquil sobre i les patates sota, aquestes agafen molt gust.Si no teniu vaporera també els podeu bullir.
  4. Tallem els alls i el julivert molt fi i els piquem en un morter amb una mica d’oli. Reservem. 
  5. Fem la tonyina a la planxa d’1 a 3 minuts com a molt per cada costat, depenent del gruix. Aquest peix si es fa molt deseguida queda sec, aneu en compte!! 
  6. Ara només quedarà emplatar. Jo ho he fet de la següent manera: 
  • A la base posem les patates amb una mica de sal en escates i ruixem per sobre una mica d’oli amb l’all i julivert. 
  • A sobre de les patates posem la tonyina i ratllem per sobre pell de llimona. 
  • Al voltant de la tonyina col · loquem el bròquil i el pernil d’ànec. 
  •   Escampem sal en escates i ruixem amb l’oli d’all i julivert per tot el plat. 

I a gaudir s’ha dit!!

SALUT I BON MENJAR!!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *