TRINXAT DE LA CERDANYA

trinxat de la cerdanya

El Trinxat de la Cerdanya és una d’aquestes receptes que ens agraden però que la deixem en un calaix, sobretot a l’estiu, per el tema de les dietes i aquestes coses. Ara que està marxant l’estiu i arriba la tardor ve més de gust aquest estil de plat. El Trinxat de la Cerdanya també és conegut amb altres noms com camamilla i baiton, canamillana, canemillana, cànem i llana, col i trumfes amb suc de rosta, trinxat de patata i col o verdura aixafada. Digui com es digui,……està boníssima!!

INGREDIENTS per a 4 persones:

  • 1 Col
  • 1 Kg de patates
  • 2 grans d’all
  • 1 botifarra negra
  • 6 talls de cansalada
  • oli,sal i pebre

ELABORACIÓ:

  1. Posem les patates i les fulles de la col en aigua bullint un pel salada. S’ha de tenir en compte de ficar primer les patates i una mica més tard la col. Si no controlem els temps de cocció els podem bullir per separat.
  2. En una paella gran afegim una mica d’oli i fregim els dos grans d’all. Un cop fregits els retirem.
  3. En aquesta mateixa paella rostim al nostre gust la cansalada tallada a tires . Dos minutets abans d’acabar de rostir la cansalada li afegim la botifarra negra tallada a dauets petits.
  4. Un cop tenim la patata i la col bullida les escorrem, les aixafem amb una forquilla i les afegim a la paella amb la cansalada i la botifarra.
  5. Remenem uns cinc minuts i salpebrem.

NOTA: Nosaltres hem reservat dos talls de cansalada i una mica de botifarra per decorar el plat. Un cop emplatat el trinxat és fonamental regar-ho amb una mica d’oli del bó. Es diu que l’autèntic Trinxat de la Cerdanya es  presenta com una mena de truita,  és a dir, un cop barrejat tots els ingredients els aixafem a la paella i a foc suau li anem donant l’aspecte d’una truita. Ho deixem al vostre gust.

SALUT I BON MENJAR!!

2 Comments

  1. imma
    13/10/2014 @ 10:19

    ummm m’encanta el trinxat de la Cerdenya, però mai m’havia pensat de fer-ho. Prenc nota 🙂
    Felicitats pel blog

    Imma

    Reply

    • Cuinateca.com
      20/10/2014 @ 21:50

      Gràcies pel teu comentari Inma,
      Tens raó, aquesta recepta es ben fàcil de fer i sempre anem deixant-la de banda. Gràcies!!

      Reply

Podeu deixar el vostre comentari

*

seventeen − 12 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.