El Trinxat de la Cerdanya és una d’aquestes receptes que ens agraden però que la deixem en un calaix, sobretot a l’estiu, per el tema de les dietes i aquestes coses. Ara que està marxant l’estiu i arriba la tardor ve més de gust aquest estil de plat. El Trinxat de la Cerdanya també és conegut amb altres noms com camamilla i baiton, canamillana, canemillana, cànem i llana, col i trumfes amb suc de rosta, trinxat de patata i col o verdura aixafada. Digui com es digui,……està boníssima!!
INGREDIENTS per a 4 persones:
- 1 Col
- 1 Kg de patates
- 2 grans d’all
- 1 botifarra negra
- 6 talls de cansalada
- oli,sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Posem les patates i les fulles de la col en aigua bullint un pel salada. S’ha de tenir en compte de ficar primer les patates i una mica més tard la col. Si no controlem els temps de cocció els podem bullir per separat.
- En una paella gran afegim una mica d’oli i fregim els dos grans d’all. Un cop fregits els retirem.
- En aquesta mateixa paella rostim al nostre gust la cansalada tallada a tires . Dos minutets abans d’acabar de rostir la cansalada li afegim la botifarra negra tallada a dauets petits.
- Un cop tenim la patata i la col bullida les escorrem, les aixafem amb una forquilla i les afegim a la paella amb la cansalada i la botifarra.
- Remenem uns cinc minuts i salpebrem.
NOTA: Nosaltres hem reservat dos talls de cansalada i una mica de botifarra per decorar el plat. Un cop emplatat el trinxat és fonamental regar-ho amb una mica d’oli del bó. Es diu que l’autèntic Trinxat de la Cerdanya es presenta com una mena de truita, és a dir, un cop barrejat tots els ingredients els aixafem a la paella i a foc suau li anem donant l’aspecte d’una truita. Ho deixem al vostre gust.
SALUT I BON MENJAR!!
ummm m’encanta el trinxat de la Cerdenya, però mai m’havia pensat de fer-ho. Prenc nota 🙂
Felicitats pel blog
Imma
Gràcies pel teu comentari Inma,
Tens raó, aquesta recepta es ben fàcil de fer i sempre anem deixant-la de banda. Gràcies!!