MUSICAL DE FLAMS DE MEL I MATÓ

 

musical de flanets de mel i mató

Comencem el joc “del blog al plat” amb la primera recepta. En aquest cas havíem de triar entre les molts i espectaculars receptes de postres del blog  LA CUINA DE CASA de la Gemma Clofent i nosaltres hem triat els canelons de mel i mató . Però  ho hem versionat donant-li un toc diferent.

Hem volgut fusionar dos postres típics com son el “mel i mató” i el “músic”. Nosaltres li hem donat forma de flam i al cor del mató li hem afegit una avellana, tot això regat amb una reducció de moscatell.

Gran, gran,gran,…. descobriment de blogs gastronòmics  gràcies a la Mercè de DESTAPANT CASSOLES, moltes gràcies!!

INGREDIENTS:

  • 200 mL d’aigua
  • 200 g de mel
  • 3 g d’agar agar (en qualsevol supermercat es pot comprar)
  • 300 g de mató ( 250 g per la recepta i 50 g més per anar menjant 🙂 )
  • un grapat d’avellanes
  • 1/2 got de moscatell

ELABORACIÓ:

  1. En un cassó posem l’aigua i la mel i ho homogeneïtzem bé.
  2. A continuació afegim l’agar agar i ho dissoldrem .
  3. Portem el cassó a ebullició barrejant de tant en tant.
  4. Deixem bullir durant un minut barrejant tota la estona. ( Si veiem que puja molt les bombolles ho apartem una mica del foc i ho tornem a posar).
  5. En uns gots de “xupito” aboquem una mica  d’aquesta mel (aprox. 1 cm. o 1 cm i mig).
  6. Deixem gelificar a la nevera uns 20 minutets, mentre que reservem la resta en el cassó.
  7. Mentres estem esperant que es gelifiqui, fem boletes de mató i li posem una avellana en mig de cada boleta. Les boletes han de ser del tamany que hi càpiguen al got del “xupito” i deixant un espai entre les parets per abocar-hi més líquid.
  8. Un cop tenim gelificats els gots inicials posem les boletes del mató al mig de cada got i li afegim per sobre la resta de mel del cassó fins a sobrepassar també 1 cm de la boleta de mató.
  9. Deixem a la nevera fins que hagi gelificat tot.
  10. Mentrestant posem a reduir el moscatell en un altre cassó fins deixar-ho  com un xarop.
  11. Un cop cuallada la mel ja podrem desmotllar i emplatar, afegint per sobre la nostra reducció de moscatell.

SALUT I BON MENJAR!!

Eiiii, no marxeu sense veure això ehhh 🙂