Comencem el joc «del blog al plat» amb la primera recepta. En aquest cas havíem de triar entre les molts i espectaculars receptes de postres del blog LA CUINA DE CASA de la Gemma Clofent i nosaltres hem triat els canelons de mel i mató . Però ho hem versionat donant-li un toc diferent.
Hem volgut fusionar dos postres típics com son el «mel i mató» i el «músic». Nosaltres li hem donat forma de flam i al cor del mató li hem afegit una avellana, tot això regat amb una reducció de moscatell.
Gran, gran,gran,…. descobriment de blogs gastronòmics gràcies a la Mercè de DESTAPANT CASSOLES, moltes gràcies!!
INGREDIENTS:
- 200 mL d’aigua
- 200 g de mel
- 3 g d’agar agar (en qualsevol supermercat es pot comprar)
- 300 g de mató ( 250 g per la recepta i 50 g més per anar menjant 🙂 )
- un grapat d’avellanes
- 1/2 got de moscatell
ELABORACIÓ:
- En un cassó posem l’aigua i la mel i ho homogeneïtzem bé.
- A continuació afegim l’agar agar i ho dissoldrem .
- Portem el cassó a ebullició barrejant de tant en tant.
- Deixem bullir durant un minut barrejant tota la estona. ( Si veiem que puja molt les bombolles ho apartem una mica del foc i ho tornem a posar).
- En uns gots de «xupito» aboquem una mica d’aquesta mel (aprox. 1 cm. o 1 cm i mig).
- Deixem gelificar a la nevera uns 20 minutets, mentre que reservem la resta en el cassó.
- Mentres estem esperant que es gelifiqui, fem boletes de mató i li posem una avellana en mig de cada boleta. Les boletes han de ser del tamany que hi càpiguen al got del «xupito» i deixant un espai entre les parets per abocar-hi més líquid.
- Un cop tenim gelificats els gots inicials posem les boletes del mató al mig de cada got i li afegim per sobre la resta de mel del cassó fins a sobrepassar també 1 cm de la boleta de mató.
- Deixem a la nevera fins que hagi gelificat tot.
- Mentrestant posem a reduir el moscatell en un altre cassó fins deixar-ho com un xarop.
- Un cop cuallada la mel ja podrem desmotllar i emplatar, afegint per sobre la nostra reducció de moscatell.
SALUT I BON MENJAR!!
Hola Jordi i Silvia! Acabo de descobrir el vostre blog gràcies al repte de la Mercè! Moltes gràcies per participar, m’ha fet molta Il·lusió!!!
M’encanta la vostra versió, la trobo super original i divertida. I amb l’avellana dins el flam, tindrà un contrast de textures i sabors encara més bo.
Una abraçada, a partir d’ara penso passar per aquí ben sovint! 😉
Moltes gràcies Gemma, ha estat dificil decidir-se per una recepta teva però ha estat molt divertit fer-ho.
Gràcies a reptes com aquest ens anem coneixen molt bloguers!! la versió flam amb sorpresa que heu fet m’agrada molt!!! salut!
Gràcies Teresa!! Tens raó hi han molts blogs desconeguts per nosaltres que son molt interessants.Una abraçada!!
Pingback: Recepta de LLENTIES ESTOFADES amb verdures, xoriço i botifarró dolç