Aquesta amanida és una recepta fàcil i senzilla amb pocs ingredients però de qualitat. Em venia de gust una amanida simple, sense complicacions però amb certa personalitat per complementar el dinar de diumenge, així és aquesta recepta. Amanida amb un oli d’alfàbrega que vaig fer fa unes setmanes. Buaaa, … que sensació de sabors!
INGREDIENTS PER LA AMANIDA per 2 PERSONES:
- 15 tomàquets xerri de pera (com més dolços millor)
- 1 medalló de formatge de cabra (d’un dit i mig de gruix)
- 4 fulles d’alfàbrega
- Oli d’alfàbrega
- Sal en escates
- Oli de vinagre balsàmic
ELABORACIÓ PER LA AMANIDA:
- Rentem els tomàquets i els tallem per la meitat. Si són molt grans els tallem en 4 trossos.
- Tallem a trossets el formatge de cabra. Amb les mans li donarem millor sabor, je, je ..
- Tallem les fulles d’alfàbrega en trossos molt petits.
- Posem en una plata els tomàquets, el formatge i les fulles d’alfàbrega.
- Barregem en un got el vinagre i l’oli d’alfàbrega i amanim l’amanida.
- A continuació escampem per sobre sal en escates i a gaudir amb la dolçor dels tomàquets contrarestant amb el formatge de cabra i donant-li un toc de frescor amb l’alfàbrega.
NOTA: L’oli d’alfàbrega ho podem comprar fet al supermercat, però us recomano que compreu alfàbrega fresca, la talleu a trossos petits i la introduïu en un pot amb oli. Al cap de dos o tres dies tindreu un oli d’alfàbrega boníssim. Jo no li vaig posar nous però crec que amb aquest fruit sec milloraríem la recepta per a un sopar.
SALUT I BON MENJAR!!
Cat tea , ratafia herbal tea, infusion de ratafus