ARRÒS DE MARISC

arròs de marisc
Arròs de marisc o paella de marisc

Un arròs de marisc o paella de marisc, com li volgueu dir, molt fàcil de fer, econòmic i sense gaire complicació,.. pim pam!!

Hi ha vegades que no volem complicar-nos gaire la vida, però no volem renunciar a un dinar bo. En aquesta ocasió us portem un arròs de marisc econòmic però amb molt de sabor a mar.

Us deixem la videorecepta de l’arròs de marisc del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

Ingredients per fer la recepta (per a 4 persones):

  • 400g d’arròs bomba
  • 2,3 L de fumet de peix i marisc (1000ml pel sofregit + 1300ml per l’arròs)
  • 600g de popets
  • 180g de gambes crues pelades
  • 400g de musclos
  • 2 grans d’all
  • 280g de ceba
  • 60g de pebrot verd
  • 60g de tomàquet triturat
  • 28g de carn de nyora
  • 100ml d vi blanc
  • pebre vermell fumat
  • oli i sal

 

Com fer arròs de marisc o paella de marisc:

  1. El primer que farem serà tallar 2 grans d’alls, 280gr de ceba i 60 gr de pebrot verd.
  2. Posarem oli d’oliva a escalfar a una paella.
  3. Quan tinguem l’oli a punt posarem les verdures que tenim talladetes. Li tirarem una mica de sal i ho barrejarem bé.
  4. Anirem tirant una mica de fumet de peix i marisc i donarem unes voltetes per a que no s’enganxi. Ho deixarem cuinar-se durant 20 minuts a foc mig-alt. Ho anirem vigilant i afegirem fumet cada cop que calgui.
  5. Passats els 20 minuts tornarem a afegir fumet i ho barrejarem un cop més. Ara ho deixarem 10 minuts més però baixant la intensitat del foc, ara a foc mig.
  6. Passats els 10 minuts afegirem fumet per desenganxar. Incorporarem 60gr de tomàquet triturat, 28 gr de carn de nyora i una mica de pebre vermell fumat i donarem unes voltetes per integrar-ho tot bé. Ho tindrem cuinant-se 2 minutets a foc mig.
  7. Ara serà el torn dels popets. Posarem 600gr a la paella i barrejarem bé tots els ingredients fins que quedin vermellosos. Els deixarem 45 minuts a foc mig. Els popets s’aniran coent amb la seva pròpia aigua però arribarà un moment, al voltant del minut 25 aprox en que haurem d’afegir fumet de peix fins a mig cobrir.
  8. Finalitzats els 45 minuts retirarem els popets i els reservarem per més endavant.
  9. Per una altra banda posarem a bullir 1300ml de fumet de peix.
  10. Afegirem a la paella 400gr d’arròs bomba. Li donarem unes voltes fins que quedi ben impregnat i li tirarem 100ml de vi blanc.
  11. Deixarem que s’evapori l’alcohol i de seguida li tirarem el fumet de peix calent.
  12. Ho deixarem coure durant 10 minuts a foc alt. Durant aquest temps donarem unes tímides voltes només per assegurar-nos de que no s’enganxarà.
  13. Passat aquest temps afegirem 100gr de gambes crues pelades i les deixarem 5 minuts a foc mig.
  14. En total haurà estat uns 15 minuts. Ara podrem parar el foc.
  15. Afegirem els musclos que teníem oberts prèviament i també els popets que teníem reservats.
  16. Integrarem tot donant unes voltetes i ho deixarem reposar 3 minutets.

Ja sabem que no estem per gastar gaire i per això us hem portat aquest arròs de marisc econòmic per que podeu gaudir  d’una recepta plena de sabor.. ah i si voleu na recepta cosina germana d’aquesta també podeu veure la nostra recepta de fideuà amb fideus rossejats fideuà amb fideus rossejats .

 

Salut i bon menjar!!