coca de llardons
La tradicional Coca de llardons! Recepta ràpida i senzilla que endolcirà la nostre revetlla de Sant Joan.
Aneu posant el cava en fresc i escalfant els fogons.
INGREDIENTS PER LA COCA DE LLARDONS:
- 1 Planxa de pasta de full (d’uns 250-300g)
- 150g de llardons
- 50g de pinyons
- 50g d’ametlles tallades
- sucre
- farina( per evitar que s’enganxi la pasta)
- 1 ou
ELABORACIÓ PER LA COCA DE LLARDONS:
- Preescalfem el forn a 190 ºC.
- Triturem els llardons amb l’ajuda d’una picadora. ( si veiem algun tros que no s’ha trinxat i estar dur, millor treure’l), reservem.
- Tallem la pasta de full per la meitat i reservem l’altre meitat.
- Escampem per sobre la meitat dels llardons.
- A continuació posem a sobre l’altre part de la pasta.
- Tornem a posar la resta dels llardons a sobre de la segona capa.
- Ara enrotllarem la pasta fent un canó de tal manera que els llardons quedin a l’interior de la pasta.
- A continuació escampem una mica de farina sobre la taula,passarem el corró i estirarem la massa fins deixar-la ben fina i amb la forma que vulguem. Del que es tracta es de incorporar els llardons per tota la massa.
- Un cop tenim la massa estirada la pintem amb un pinzell amb un ou batut i posem els pinyons i les ametlles per sobre.
- I ja només queda el toc final, afegir molt sucre per sobre.
- Enfornarem a 190 ºC uns 15-20 minuts a la part baixa del forn.