SOPA DE MELÓ AMB CRUNX DE PERNIL

sopa de melo

Avui hem volgut fer una sopa de meló, un primer plat fresc i suau d’aquells que entren molt bé amb la calorada estiuenca. A l’estiu ens ve de gust menjar plats lleugers i, si pot ser, que ens aportin aquesta frescor que el nostre cos necessita per combatre les altes temperatures.

La sopa de meló és una recepta molt fàcil que no necessita foc però sí uns quants utensilis de cuina. És necessari preparar-la unes quantes hores abans de servir-la per garantir que estigui ben fresqueta. És a dir, que el dia que penseu menjar la sopa de meló, l’heu de preparar de bon matí.

INGREDIENTS PER LA SOPA DE MELÓ ( per a 4 persones):

  • 1 meló
  • 100 ml de nata líquida
  • Uns quants talls de pernil ibèric o normal.
  • 50 ml d’oli d’oliva.
  • Unes fulles de menta fresca.
  • Sal al gust.

ELABORACIÓ PER LA SOPA DE MELÓ:

  1. Talleu el meló a trossos i traieu-li la pell i les llavors. Poseu tots els talls en un bol gran, tipus dels de l’amanida, i tritureu amb el turmix. Tritureu bé per tal de que no quedi cap tros nedant per allà.
  2. A continuació passeu-ho tot per un colador xinès. Així traureu fils i li donareu una textura més fina.
  3. Després afegim la nata líquida i movem amb una cullera per tal de barrejar-ho bé.
  4. Tirem la sal. Això és bastant personal i depèn molt de la dolçor del meló que hagueu triat.
  5. Un cop barrejat tot es deixa a la nevera fins l’hora de dinar.
  6. Per una altra banda agafem l’oli i les fulles de menta i les triturem. Ho reservem per quan servim la nostra sopa.
  7. I ja només ens falta el pernil. Això es fa just abans de servir. Agafeu els talls de pernil i els col·loqueu a un plat a sobre d’un tros de paper de forn. Després poseu un altre paper de forn a sobre i un altre plat que faci de pes i deixi ben aixafadet el pernil. Fiqueu tot aquest muntatge al microones i el deixeu entre 1’30 a 2 minuts a màxima potència. Es tracta de deshidratar el pernil. Ha de quedar sec i ben cruixent.
  8. Servim la sopa ben fresqueta a un plat fondo (o el que tingueu) i trenquem trossets de pernil per sobre. Per acabar tirem un rajolí de l’oli amb menta.

NOTA: Per aconseguir que la sopa quedi ben freda, unes hores a la nevera pot ser insuficient (depèn de la nevera). Podeu ficar-la al congelador uns quants minuts abans de menjar-la.

SALUT I BON MENJAR!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *