Tant si estem en període nadalenc com si es un dia festiu, amb aquesta recepta de rodó de pollastre farcit al forn, rostit i amb una salsa a la catalana deixareu als vostres convidats meravellats. No direu que no fa goig aquesta cassola, ehh?
Aquest pollastre està farcit amb beicon, pinya, carn picada , prunes i pinyons.
Us deixem la videorecepta del rodó de pollastre farcit del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.
https://www.youtube.com/watch?v=j-USnI84c_A&t
Ingredients per fer la recepta (per 6 persones amb molta gana o 8 persones amb poca gana) :
- 2 rodons de pollastre farcit de 1,8kg cadascun
- 4 pastanagues
- 2 porros
- 1 Api
- 2 Cebes
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets madurs
- ¼ de Llimona
- 2 farcellets d’herbes
- ½ branca de Canyella
- 10g de Sagí
- 1 cabeça d’alls
- 200mL de Brou de pollastre
- 100 mL de brandi
- Oli, Sal, pebre i orenga
- Picada: pa, avellanes, ametlles, pinyons farigola i romaní
Com fer la recepta de pollastre farcit al forn:
- Preescalfem el forn amb aire calent a 180ºC.
- Fregarem els rodons de pollastre farcit amb oli, sal, pebre negre i orenga.
- Posarem oli i una mica de Sagí en una cassola, i escalfarem fins que part del greix del sagí s’hagi desfet.
- A continuació incorporarem els rodons i els segellarem a foc mig. No es tracta de daurar-los molt només de segellar. El coloret final de rostit l’agafarà al forn. Aneu donant-li voltes molt de tant en tant. Un cop segellat els reservarem en una safata.
- Retirarem el que hagi quedat del sagí.
- Tallarem a trossos grans “a lo pagès” les pastanagues, l’api, els porros, el pebrot verd, les cebes i la punta de la cabeça d’alls.
- Incorporarem totes aquestes verdures a la cassola, juntament amb dos farcellets d’herbes i mitja branca de canyella. Taparem i deixarem cuinat uns 5 minuts a foc mig-alt.
- A continuació afegirem els tomàquets tallats a quarts i ¼ de llimona, tornarem a tapar I deixarem 5 minuts més.
- Serà el moment d’incorporar els rodons de pollastre i els regarem amb brou de pollastre.
- Baixarem la temperatura del forn a 150ºC i introduirem la cassola. Deixarem cuinant durant 1 hora.
- Passada aquesta hora remenarem les verdures i donarem la volta als rodons de pollastre.
- A continuació regarem per sobre amb una mica de brandi.
- Tornarem a introduir la cassola al forn i deixarem 40 minuts més.
- Quan hagin passat aquests 40 minuts traurem la cassola del forn i reservarem els rodons de pollastre farcit en una safata per que es refredin una mica.
- Traurem també la cabeça d’alls, els trossets de llimona, els farcellet i la branca de canyella. Reservarem els farcellets i la branca de canyella per més endavant.
- Posarem totes les verdures amb tot el caldo que s’ha format durant la cocció en un bol gran i triturarem amb una batedora de mà fins formar una salsa.
- Un cop triturat passarem la salsa per un colador xinès per que quedi una salsa més fina i ho abocarem a la cassola.
- Li afegirem els farcellets i la branca de canyella que havíem reservat anteriorment i cuinarem durant 5 minuts.
- Mentre es va cuinant la salsa per acompanyar el pollastre farcit, amb el morter, farem una picada amb pa, avellanes, ametlles, pinyons, farigola i romaní.
- Incorporem la picada a la salsa i deixem cuinant 3 minuts més.
- Rectificarem de sal i deixarem 5 minuts més.
- Un cop els rodons de pollastre estiguin una mica freds traurem la malla i els tallarem a trossos més aviat grandets, per que si no se’ns poden trencar i caure tot el farcit.
- Ara serà l’hora d’afegir els rodons de pollastre a la cassola, cobrir amb la salsa i parar el foc.
La salsa que hem preparat es clàssica però amb molt bon sabor i acompanya molt bé amb el pollastre farcit, si voleu donar-li un plus de sabor podeu afegir a la picada, una mica de xocolata o carn de nyora, o bé una mica de tòfona ratllada,…. Podeu cuinar aquesta salseta com us vingui de gust!!