Hem preparat unes espatlles de cabrit rostides al forn amb unes patates, amb prunes, amb pinya,… i moltes més cosetes,… tot fet a temperauta baixa, deliciós. Recepta feta amb el toc de la gastronomia catalana, amb el seu llard, el seu sagí i el vi ranci,.. si senyor!!
Només amb la forquilla es pot menjar, amb la nostra recepta queda supertendre i melosa. Tant si feu aquesta recepta per nadal o bé un Diumenge qualsevol deixareu als vostres convidats flipats!!
Us deixem la videorecepta de les espatlles de cabrit al forn del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.
Ingredients per fer la recepta (per 4 persones):
- 50g de llard
- 15g de sagí
- 250g de cebetes petites
- 6 grans d’all
- 1 farcellet d’herbes
- 600mL de brou de carn
- 3 patates -1 pebrot verd
- la pell de 1/2 llimona
- 2 pastanagues
- 16 tomàquets xerris
- 200g de prunes
- 60g de pinyons
- 150 de vi ranci
- 1 rodanxa de pinya natural (podeu fer servir pinya de llauna)
- oli, sal, pebre,farigola i romaní
Com fer la recepta de espatlla de cabrit al forn:
- El primer que farem serà preparar les espècies. Posarem al morter una mica de pebre negre, romaní i farigola. Ho moldrem i ho deixarem ben esmicolat.
- Posarem sal a les espatlles per els dos costats. A continuació les regarem amb un rajolí d’oli i li tirarem les espècies per sobre. Les fregarem amb les mans per tot arreu i les reservarem.
- En una paella posarem 50g de llard i 15g de sagí. Mentre ho cuinem posarem el forn a escalfar a 160 ºC.
- Un cop s’hagi desfet el llard incorporarem 250g de cebetes pelades, 6 grans d’alls esclafats i un farcellets d’herbes aromàtiques. Ho tindrem 3 minuts a foc mig.
- Passat aquest temps afegirem 600 ml de brou de carn i ho deixarem fins que arrenqui a bullir. Just en aquest moment ho abocarem amb la resta d’ingredients a una safata de forn.
- A sobre, posarem les espatlles ben distribuïdes amb la cara interna cap a dalt i ho ficarem al forn.
- Baixarem una mica la temperatura i ho posarem a 150 ºC. Ho tindrem durant una hora. Durant aquesta hora de forn anirem hidratant les espatlles de tant en tant per evitar que s’assequin.
- Mentre tenim les espatlles al forn prepararem una part de la guarnició.
- Tallarem les patates per la meitat i farem mitges llunes, han de quedar més aviat gruixudes. Continuarem amb el pebrot verd que també el tallarem a trossos grans. Agafarem la pell de mitja llimona i finalment tallarem les pastanagues a rodanxes no massa fines i les reservarem amb la resta de verdures.
- Posarem sal a totes les verdures i les barrejarem bé.
- Quan hagi passat l’hora de del forn de les espatlles, traurem les espatlles de la safata del forn i les reservarem. Sense treure el líquid que s’ha generat de la cocció posarem les verdures en la safata ben distribuïdes. Farem un llit amb elles i tornarem a posar les espatlles a sobre però, aquest cop, de l’altra banda.
- Ho tornarem a ficar al forn durant una hora més. Recordeu anar hidratant les espatlles.
- Mentre el forn va fent prepararem les prunes. Les posarem en un recipient i li afegirem 150ml de vi ranci. Les reservarem.
- Agafarem la pinya natural i la tallarem. Farem rodanxes, després la pelarem i la tallarem a trossos petits. No utilitzarem el centre. Nosaltres vam utilitzar una rodanxa.
- Un cop finalitzada la segona hora ens disposarem a fer l’últim pas de forn d’aquesta recepta. Traurem les espatlles i les reservarem.
- Afegirem els tomàquets xerri a la safata i també les prunes. El vi ranci el deixarem per més endavant. Ho barrejarem tot bé i tornarem a col.locar les espatlles. Recordeu! Ara per l’altra banda.
- A continuació distribuirem la pinya per tota la safata i regarem les espatlles amb el vi ranci que ha quedat d’hidratar les prunes.
- Tornarem a ficar les espatlles al forn durant 20 minuts més.
- Mentres tenim les espatlles de cabrit al forn, torrarem 60gr de pinyons en una paella i els reservarem.
- Passats els 20 minuts ja podrem muntar els plats!
- Posarem una espatlla de cabrit, una mica de guarnició i uns pinyons torrats per sobre.
Apa! Ja tenim el plat preparat.
Si en comptes de cabrit voleu fer-ho amb xai, cap problema podeu veure la nostra recepta de espatlla de xai al forn.