ESPATLLA DE CABRIT AL FORN

espatlla de cabrit rostida al forn
espatlla de cabrit rostida al forn

Hem preparat unes espatlles de cabrit rostides al forn amb unes patates, amb prunes, amb pinya,…  i moltes més cosetes,… tot fet a temperauta baixa, deliciós. Recepta feta amb el toc de la gastronomia catalana, amb el seu llard, el seu sagí i el vi ranci,.. si senyor!!

Només amb la forquilla es pot menjar, amb la nostra recepta queda supertendre i melosa. Tant si feu aquesta recepta per nadal o bé un Diumenge qualsevol deixareu als vostres convidats flipats!!

Us deixem la videorecepta de les espatlles de cabrit al forn  del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

Ingredients per fer la recepta (per 4 persones):

  • 50g de llard
  • 15g de sagí
  • 250g de cebetes petites
  • 6 grans d’all
  • 1 farcellet d’herbes
  • 600mL de brou de carn
  • 3 patates -1 pebrot verd 
  • la pell de 1/2 llimona
  • 2 pastanagues
  • 16 tomàquets xerris
  • 200g de prunes
  • 60g de pinyons
  • 150 de vi ranci
  • 1 rodanxa de pinya natural (podeu fer servir pinya de llauna)
  • oli, sal, pebre,farigola i romaní

Com fer la recepta de espatlla de cabrit al forn:

  1. El primer que farem serà preparar les espècies. Posarem al morter una mica de pebre negre, romaní i farigola. Ho moldrem i ho deixarem ben esmicolat.
  2. Posarem sal a les espatlles per els dos costats. A continuació les regarem amb un rajolí d’oli i li tirarem les espècies per sobre. Les fregarem amb les mans per tot arreu i les reservarem.
  3. En una paella posarem 50g de llard i 15g de sagí. Mentre ho cuinem posarem el forn a escalfar a 160 ºC.
  4. Un cop s’hagi desfet el llard incorporarem 250g de cebetes pelades, 6 grans d’alls esclafats i un farcellets d’herbes aromàtiques. Ho tindrem 3 minuts a foc mig.
  5. Passat aquest temps afegirem 600 ml de brou de carn i ho deixarem fins que arrenqui a bullir. Just en aquest moment ho abocarem amb la resta d’ingredients a una safata de forn.
  6. A sobre, posarem les espatlles ben distribuïdes amb la cara interna cap a dalt i ho ficarem al forn.
  7. Baixarem una mica la temperatura i ho posarem a 150 ºC. Ho tindrem durant una hora. Durant aquesta hora de forn anirem hidratant les espatlles de tant en tant per evitar que s’assequin.
  8. Mentre tenim les espatlles al forn prepararem una part de la guarnició.
  9. Tallarem les patates per la meitat i farem mitges llunes, han de quedar més aviat gruixudes. Continuarem amb el pebrot verd que també el tallarem a trossos grans. Agafarem la pell de mitja llimona i finalment tallarem les pastanagues a rodanxes no massa fines i les reservarem amb la resta de verdures.
  10. Posarem sal a totes les verdures i les barrejarem bé.
  11. Quan hagi passat l’hora de del forn de les espatlles, traurem les espatlles de la safata del forn i les reservarem. Sense treure el líquid que s’ha generat de la cocció posarem les verdures  en la safata ben distribuïdes. Farem un llit amb elles i tornarem a posar les espatlles a sobre però, aquest cop, de l’altra banda.
  12. Ho tornarem a ficar al forn durant una hora més. Recordeu anar hidratant les espatlles.
  13. Mentre el forn va fent prepararem les prunes. Les posarem en un recipient i li afegirem 150ml de vi ranci. Les reservarem.
  14. Agafarem la pinya natural i la tallarem. Farem rodanxes, després la pelarem i la tallarem a trossos petits. No utilitzarem el centre. Nosaltres vam utilitzar una rodanxa.
  15. Un cop finalitzada la segona hora ens disposarem a fer l’últim pas de forn d’aquesta recepta. Traurem les espatlles i les reservarem.
  16. Afegirem els tomàquets xerri a la safata i també les prunes. El vi ranci el deixarem per més endavant. Ho barrejarem tot bé i tornarem a col.locar les espatlles. Recordeu! Ara per l’altra banda.
  17. A continuació distribuirem la pinya per tota la safata i regarem les espatlles amb el vi ranci que ha quedat d’hidratar les prunes.
  18. Tornarem a ficar les espatlles al forn durant 20 minuts més.
  19. Mentres tenim les espatlles de cabrit al forn, torrarem 60gr de pinyons en una paella i els reservarem.
  20. Passats els 20 minuts ja podrem muntar els plats!
  21. Posarem una espatlla de cabrit, una mica de guarnició i uns pinyons torrats per sobre.

Apa! Ja tenim el plat preparat.

Si en comptes de cabrit voleu fer-ho amb xai, cap problema podeu veure la nostra recepta de espatlla de xai al forn.

Amb la nostra recepta de espatlles de cabrit rostides al forn triomfareu, gràcies a fer-la a temperatura baixa i anar hidratant-la durant la cocció queda molt tendra i melosa. Tant si feu la recepta per les Festes de Nadals o bé per un dinar de Diumenge gaudireu moltíssim.

Salut i bon menjar!!