CUINA CATALANA… PATRIMONI DE LA HUMANITAT

fundacio catalana cuina

Ens agrada el nostre país, la nostra cultura, la nostra terra, els nostres productes i com no la nostra gastronomia, és per això que  portem a terme aquest projecte de donar a conèixer la nostra gastronomia mitjançant aquest blog.

Però hi ha altre gent que va més enllà, com és el cas de la Fundació de l’Institut Català de la Cuina i de la cultura gastronòmica ( FICCG ).

Aquesta és una fundació privada sense ànim de lucre que agrupa a professionals del sector gastronòmic que des dels seus inicis  han volgut vetllar pel reconeixement  de la cuina catalana, tan a dins com a fora de casa a nivell internacional i social.

logo cuina catalanaEntre les principals activitats que duen a terme podem destacar la recerca, la divulgació ( també a nivell escolar ) i tot tipus d’accions que promouen l’intercanvi cultural i la defensa de cuina  catalana.

Entre els seus projectes destacaríem quatre:

  • PROJECTE UNESCO

La nostra terra tan paisatgística i tan productiva  donen uns trets  a la nostra cuina catalana i la fan única al món. Gràcies a la nostra terra que ens donen aquests productes  i gràcies als professionals que hi han al darrera podem obtenir els distintius de Denominació d’Origen, Denominació d’Origen Protegida, Indicació Geogràfica Protegida, o la Marca Q de qualitat. A més, la nostra cuina compta amb una llarga tradició històrica documentada de més de sis cents anys com deixa evidencia el Llibre del Sent Soví.

cuinacatalana patrimoni humanitat

Amb tot això que tenim i més ,la Fundació treballa pel reconeixement per part de la UNESCO  de la Cuina Catalana com a patrimoni immaterial de la humanitat.

 

  • CORPUS DEL PATRIMONI CULINARI CATALÀ

               llibre corpus culinariEl Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat.

 

 

 

  • PROGRAMA ESCOLAR

La Fundació inicia un programa escolar perquè els alumnes coneguin el patrimoni culinari català i els productes que el conformen. El programa pretén afavorir la interacció entre les diferents generacions d’una mateixa família proposant als alumnes que cerquin receptes que els seus familiars acostumaven o acostumen a fer.

 

  • MARCA CUINA CATALANA

placa marca cuina catalanaÉs un segell de qualitat que atorga la Fundació a aquells establiments on  la base de la seva  cuina sigui les receptes contemplades en el Corpus de la Cuina Catalana o formin part del sistema culinari català. Aquesta cuina ha d’utilitzar, sempre que sigui possible, productes propers i de temporada.

Si  sou un establiment que us voleu adherir al projecte  o simplement voleu més informació sobre la Fundació de l’Institut Català de la Cuina i de la cultura gastronòmica ( FICCG ) aquí us deixem la seva web http://www.cuinacatalana.eu/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *