Ens venia de gust sopar una amanida, però aquesta vegada sortint de les amanides típiques d’enciam. Aprofitant que teníem feta una salsa de romesco volíem incorporar-la a alguna amanida tèbia. Vam pensar amb salmó i bacallà fumat i vam fer aquesta amanida tèbia de salmó i bacallà. Tot això maridat amb un vi rosadet fresquet. Recepta de cuina fàcil i ràpida.
INGREDIENTS PER LA AMANIDA Per 4 PERSONES:
- 4 Tomàquets
- 2 Cebes tendres
- 20 Espàrrecs verds
- 200g de salmó fumat
- 200g de bacallà fumat
- salsa romesco
- oli i sal en escates
ELABORACIÓ PER LA AMANIDA:
- En una cassoleta bullim aigua i coem els espàrrecs, un cop tendres els reservem.
- Tallem els tomàquets en cercles de 1/2 cm. d’ample i els passem volta i volta en una paella amb una mica d’oli, reservem.
- A continuació tallem les cebes tendres en cercles també, però aquestes molt fines i les passem per la paella una miqueta, reservem.
- Finalment passem per la paella els espàrrecs només per deixar-los amb un color torradet, reservem.
- Ara només caldrà montar el plat. En la base del plat posem els tomàquets i afegim una mica de sal, a sobre hi posem la ceba tendra. A continuació, per sobre, el salmó i el bacallà fumat. I ara, com enxaneta, els espàrrecs. Afegim una mica de sal i oli i la salsa romesco al gust.
NOTA: Aquesta amanida tèbia de salmó i bacallà fumat la podem fer també com amanida fresca, sense escalfar els tomàquets ni les cebes, tan sols els espàrrecs els deixem refredar o bé els canviem per espàrrecs blancs.
SALUT I BON MENJAR!!