CONFIT D’ÀNEC AMB CARBASSA I CEBETES CARAMELITZADES EN MADUIXES

confit anec

Tenia ganes de fer una recepta d’aquelles romàntiques o al estil afrodisíaques  i tenia clar que volia confit d’ànec amb quicos que es un dels aliments  que mengen. El que no tenia tant clar era la resta, però em vaig plantar al mercat i les idees van sorgir. No les tenia totes amb mi perque pensava que potser sería massa empalagós, massa dolç, però la veritat és que hem va sorprendre.

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES:

  • 2 Confit d’ànec 
  • 12 Cebetes petites 
  • 2 patates 
  • 1/2 Carbassa 
  • 6 Maduixots 
  • 1 Bosseta de Quicos 
  • sucre 
  • Oli i sal 

ELABORACIÓ:

  1. Deixem el confit d’ànec a temperatura ambient per afavorir que es desprengui la major quantitat de greix que porta. 
  2. Preescalfem el forn a 200 º C i posem la carbassa sense pell a tires i les cebetes sense pelar fins que estiguin al punt. (Aprox. 25-30 minuts per a la carabassa i 40-45 minuts per a les cebetes) 
  3. Reservem la carbassa. 
  4. Triturem els maduixots, afegim 2 culleradetes de sucre i deixem macerar-hi les cebetes pelades durant un mínim d’1 hora. Després les saltegem en una paella amb una part d’aqueta maceració. Reservem el líquid i les cebetes.
  5. Fregim les patates en una paella i reservem. 
  6. Encenem el gratinador del forn durant 10-15 minuts abans de procedir al següent pas. 
  7. En una safata de forn incorporem els confit d’ànec, les patates, la carbassa i les cebetes caramel · litzades i el posem en el segon nivell del forn començant per dalt durant 12-15 minuts fins que el confit estigui daurat. 
  8. Durant el temps de cocció al forn posem una cassola petita a foc i afegim 3 o 4 cullerades del greix del confit, 2 o 3 tires de carbassa i 1/2 got de les maduixes que hem triturat abans. Deixem homogeneïtzar triturant tot , afegint una mica de sal, i colem. 
  9. En un morter piquem 2 grapats de quicos. 

Només quedarà emplatar, …. posant una base de patates, el confit d’ànec a sobre, la carbassa i les cebetes al voltant i per sobre la salseta i els quicos picats.

SALUT I BON MENJAR!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *