Tenia ganes de fer una recepta d’aquelles romàntiques o al estil afrodisíaques i tenia clar que volia confit d’ànec amb quicos que es un dels aliments que mengen. El que no tenia tant clar era la resta, però em vaig plantar al mercat i les idees van sorgir. No les tenia totes amb mi perque pensava que potser sería massa empalagós, massa dolç, però la veritat és que hem va sorprendre.
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES:
- 2 Confit d’ànec
- 12 Cebetes petites
- 2 patates
- 1/2 Carbassa
- 6 Maduixots
- 1 Bosseta de Quicos
- sucre
- Oli i sal
ELABORACIÓ:
- Deixem el confit d’ànec a temperatura ambient per afavorir que es desprengui la major quantitat de greix que porta.
- Preescalfem el forn a 200 º C i posem la carbassa sense pell a tires i les cebetes sense pelar fins que estiguin al punt. (Aprox. 25-30 minuts per a la carabassa i 40-45 minuts per a les cebetes)
- Reservem la carbassa.
- Triturem els maduixots, afegim 2 culleradetes de sucre i deixem macerar-hi les cebetes pelades durant un mínim d’1 hora. Després les saltegem en una paella amb una part d’aqueta maceració. Reservem el líquid i les cebetes.
- Fregim les patates en una paella i reservem.
- Encenem el gratinador del forn durant 10-15 minuts abans de procedir al següent pas.
- En una safata de forn incorporem els confit d’ànec, les patates, la carbassa i les cebetes caramel · litzades i el posem en el segon nivell del forn començant per dalt durant 12-15 minuts fins que el confit estigui daurat.
- Durant el temps de cocció al forn posem una cassola petita a foc i afegim 3 o 4 cullerades del greix del confit, 2 o 3 tires de carbassa i 1/2 got de les maduixes que hem triturat abans. Deixem homogeneïtzar triturant tot , afegint una mica de sal, i colem.
- En un morter piquem 2 grapats de quicos.
Només quedarà emplatar, …. posant una base de patates, el confit d’ànec a sobre, la carbassa i les cebetes al voltant i per sobre la salseta i els quicos picats.
SALUT I BON MENJAR!!