Entre setmana solem sopar coses suaus com amanides, verdures, peix, … i crema com aquesta de carbassa. Sempre intento posar algun ingredient extra per donar la nota i que sigui diferent. En aquesta recepta afegim uns crostons amb formatge de cabra fos i vidres de pernil cruixents. A sobre, ho he presentat en la seva pròpia carbassa, …. les meves filles han al · lucinat!!
INGREDIENTS PER FER CREMA DE CARBASSA AMB FORMATGE (per a 2 persones):
- 2 Carbasses petites
- 2 Porros
- 2 Pastanagues
- 2 Patates petites o 1 gran
- 1 Ceba
- 2 Talls de formatge de cabra
- 6 Talls de pernil serrà o ibèric
- 6 Llesques de pa
- Oli, sal, nou moscada i pebre
ELABORACIÓ PER FER CREMA DE CARBASSA AMB FORMATGE:
- Tallem les carbasses per la part de dalt de manera que ens quedi una tapa i un recipient amb elles. Si no se’ns manté en peu tallem una mica la base fins que quedi dreta.
- Buidem les carabasses rebutjant les llavors i guardant tota la carn que puguem de l’interior. Intentem aprofitar tota la carn sense foradar la part exterior.
- Pelem i netegem els porros, les pastanagues, les patates i la ceba.
- Les tallem a daus mitjans i les posem a bullir juntament amb tota la carn de la carbassa fins que estiguin fetes. (entre 15-20 minuts).
- Un cop bullides les escorrem i guardem uns 500ml d’aquest brou.
- Triturem tot sense el brou i un cop triturat li anem afegint el brou segons ens agradi .
- Acabem incorporant una cullarada d’oli, mitja cullaradeta de nou moscada, una mica de pebre i rectifiquem de sal al nostre gust.
- Reservem tapant la crema de carbassa.
Per fer els crostons de formatge :
- Tallem 6 llesques de pa i les fregim en oli ben calent. Un cop fetes les deixem escorrent en paper absorbent.
- Posem talls de formatge de cabra sobre de les llesques i ho fonem al microones.
- Un cop fos les deixem refredar i les tallem a daus petits, reservem.
Per fer els cruixents de pernil :
- En un plat posem paper de forn i a sobre els talls de pernil sense sobreposar un tall amb un altre.
- Tornem a cobrir amb un altre tros de paper d’enfornar i posem un plat damunt perque faci de pes.
- A continuació ho posem al microones a màxima potència d’1 a 2 minuts.
- Deixem refredar sobre una altra superfície.
- I ara només queda emplatar, encara que en el nostre cas emplatarem en la pròpia carbassa. Posem la crema de carbassa a dins i a continuació els crostons de formatge. Finalment trenquem el cruixent de pernil i posem la tapa de la carbassa a sobre.
No és una recepta complicada però és molt lluïda i és una barreja de sabors a cada cullerada. De sobte et trobes el contrast dolç de la carbassa amb el cruixent de pernil saladet i després et trobes un altre cruixent de crostó amb la cremositat i acidesa del formatge de cabra, …. fantàstic!!
NOTA: El cruixent de pernil també es pot fer al forn a 200 º C durant uns 20 minuts aprox. de la mateixa manera, posem una safata de forn, després paper d’enfornar, a sobre el pernil, una altra vegada paper i una altra safata sobre per fer pes. Una altra forma és fer-ho en una paella però cal tenir compte perquè queden molt pujats de sal.
SALUT I BON MENJAR!!