BUNYOLS DE QUARESMA

De vent i amb forma rodona foradat al mig, són els més típics d’aquesta època. Però es poden trobar de nata, de crema, de xocolata….

imatge extreta de pastisseria santantoni

En tot el període de la Quaresma, fins que arriba la Setmana Santa, és quan les pastisseries i els forns ens ofereixen aquests dolços tan bons.  Tot i que, per a alguns llocs de la geografia, els podem trobar tot l’any.

 Molt anomenats també són els brunyols de l’Empordà, és així com li diuen als bunyols a les terres del nord de Catalunya.brunyolsde l'emporda

Les receptes dels bunyols varien ben poc. Els ingredients principals són els següents: farina, llet, ous, sucre, sal, i mantega. Els de l’Empordà es caracteritzen perquè li afegeixen matafaluga, i també llevat premsat, que els fa que siguin més consistents i menys tous que els de vent. Els de vent, tenen una massa més lleugera, que fa que quedin com buits per dintre, i alhora molt esponjosos i tendres. Tant uns com els altres, són una temptació.

Nutricionalment parlant, els bunyols no tenen una aportació vitamínica important. Són molt calòrics i esdevenen una font d’energia molt important. És habitual menjar-los acompanyats d’algun licor o vi dolç com la garnatxa.

Per esmorzar, per berenar, de postres o entre hores. Qualsevol moment del dia és bo per degustar aquestes delícies.

Us deixem la nostra recepta de bunyols de vent per si les voleu fer, estan de escàndol!! (click en la imatge).

Recepta de bunyols de vent
Recepta de bunyols de vent

Que vagi de gust!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *