Dissabte tarda a caseta , pluja al carrer i jo amb una manteta al sofà amb la meva dona i les meves filles calentets , de sobte una veu diu …. podem sopar pizza ? . Llavors el meu caparró comença a donar voltes i decideixo canviar-ho per aquest híbrid de pizza . Una torrada de pasta de full, una espècie de pastís de verdures , xoriço , botifarra negre i un amaniment especial de reducció de vermouth , Ràpid i fàcil ! !
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES :
- 2 Bases de pasta de full ( per fer el pastís de verdures)
- 1 pebrot vermell
- 1 Albergínia
- 1 Ceba
- 1 Carbassó
- 2 Botifarres negres petites
- 2 Xoriços petits
Per fer la vinagreta de vermouth :
- 175ml de vermouth ( aprox 3/4 d’un got normal )
- 1 culleradeta de vinagre
- 1/2 culleradeta de sucre
ELABORACIÓ :
- Preescalfem el forn a 200 º C.
- Rentem les verdures , les tallem en tires llargues i les saltegem .
- Les verdures les deixarem al dente . ( Ja s’acabaran de fer al forn ) .
- Esmicolem els xoriços i les botifarres en una paella . Només per desfer-les una mica.
- Tallem les bases de pasta de full en rectangles o amb la forma que més ens agradi .
- Posem sobre d’aquestes bases les verdures , el xoriço i la botifarra .
- Enfornem fins que la pasta de full estigui dauradeta ( aproximadament entre 15-20 minuts , depèn del forn ) .
- Per fer la vinagreta posem en un cassola petita uns 175ml de vermouth i reduïm fins que estigui com un xarop . Un cop estigui reduït afegim el vinagre i posteriorment el sucre , remenem i ja ho tenim .
- Un cop tinguem la pasta de full feta els posem al plat i afegim la vinagreta per sobre .
Ara només caldrà gaudir d’aquest magnífic pastís de verdures amb la resta d’ingredients .
NOTA : Anar amb compte amb el xoriço i la botifarra que no es cremin al forn , si no us voleu arriscar posar-los a meitat de fornada . La vinagreta és només per donar-li un toc de diferència no us passeu d’ella si no amagareu el sabor de la resta d’ingredients.
SALUT I BON MENJAR!!