DIJOUS GRAS,…TOTA UNA TRADICIÓ!

És època de carnaval, i per tant, de “Dijous Gras”.

butifarra d'ou cuinateca

Imatge cedida per BOSCH I CASALS EMBOTITS ARTESANS

 

Dijous Gras és una tradició que indica l’inici de la festa i  si volem cenyir-nos a aquesta antiga costum, haurem de seguir unes pautes que marquen l’essència d’aquest dia tan alegre.

Es diu que les famílies aprofitaven el dia de Dijous Gras per fer grans berenars, en els que es menjava coca de llardons, botifarra d’ou i truita. Explica la història, que en els dies de carnaval, la gent menjava molt i s’atipaven  per poder dur millor els dies posteriors, els anteriors a la Quaresma, ja que era típic que, per creences religioses, durant la Quaresma es fes un dejuni important, en el qual no es podia menjar carn ni festejar res.

truita cuinateca

Tornant al tema gastronòmic, destacar que per gaudir del dia de Dijous Gras, és imprescindible que en algun moment del dia  s’assaboreixin les botifarres d’ou i les truites, que també poden ser de botifarra. És habitual que es facin concursos de truites, i a les escoles, els nens ho celebren fent un dinar de germanor. Sovint els esmorzars de feina es transformen en reunions al voltant de botifarres i truites, i com tota festa al voltant d’una taula, serveix per apropar-nos una mica més.

coca de llardons per Sant Joan

A partir d’aquest moment, comença el Carnaval, i tothom es prepara per gaudir d’uns dies de festa fins l’arribada de la Quaresma.

Així doncs, aneu fent lloc als vostres estómacs, perquè aquest dijous és Dijous gras. I pel Dijous gras, carn fins al nas! 

Salut i bon Menjar!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *