IOLANDA BUSTOS , LA NOSTRA FADA DE LA CUINA

iolanda bustos

iolanda bustos
Iolanda Bustos

Iolanda Bustos va néixer a Palafrugell l’any 1976, amb quatre anys la família es va desplaçar a Palau Sator (Baix Empordà) per obrir el primer restaurant. Així, la Iolanda Bustos va créixer entre les cassoles de la seva mare i la pagesia i la ramaderia del seu pare. Envoltada d’un paisatge que encara avui dia és font d’inspiració de la seva cuina. 

Iolanda Bustos llibre
Llibre Iolanda Bustos

 Durant molts anys la Iolanda no ha deixat  de realitzar cursos i post graus vinculats a la cuina i la nutrició. L’any 2005 comença a presentar a Televisió de Girona el programa Tots a la Cuina, que avui dia ja es pot veure a la majoria de televisions locals de Catalunya. Al 2008, va autopublicar el seu primer llibre Cuina Fresca i Natural. 

Aleshores enjega un projecte per la educació alimentària infantil, en algunes escoles de l’Empordà, sota el nom de contes que es mengen.

Llibre Iolanda Bustos
Llibre Iolanda Bustos

 La seva afició a la etnobotànica i la herència de coneixements familiars i populars de la gent gran del camp, la va engrescar a escriure un llibre que recollís tota la informació d’usos i cuina de moltes plantes que creixen pels nostres camps, boscos i rius. L’editorial Columna el va publicar l’any 2009, La millor cuina amb plantes, flors i fruits silvestres. També traduït al castellà per l’editorial Salsa Books.

L’any 2009 fa un pas més per acostar totes aquestes herbes i flors a la gent, obrint junt amb el seu marit Jacint Codina, un restaurant a l’Eixample de Girona. La Calèndula (www.lacalendula.net),un espai on la cuina esdevé una finestra al paisatge català.

Actualment la Iolanda Bustos col·labora en diferents programes de ràdio i televisió i escriu articles a la premsa especialitzada en gastronomia. També imparteix classes i tallers des del seu restaurant i a l’aula Gastronòmica del Mercat del Lleó.

El 2010 dona vida a Beuflor, una marca que aposta per la recuperació de totes aquelles begudes que antigament la gent es feia a casa seva amb herbes i flors; el primer producte que ha tret al mercat és la Gala de flors, una cervesa rosada elaborada amb calèndula, hibiscus, llúpol i saüc.  

iolanda Bustos i cervesa

Tot aquest art i compromís que té Iolanda Bustos amb  la gastronomia catalana , les flors,  les plantes i els fruits silvestres fan un goig  sensorial en les seves creacions i una màgica inspiració en les nostres cuines.

restaurant la calèndula iolanda bustos restaurant la calèndula

1 comentario en “IOLANDA BUSTOS , LA NOSTRA FADA DE LA CUINA”

  1. Caram ! moltes gràcies m’agrada molt això que semblo una fada…. de fet m’encanta convertir els ingredients més humils i d’aparença insignificant en grans receptes i propostes d’alta gastronomia amb la simple màgia de la cuina!
    Una abraçada, salut i flors!
    Iolanda

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *