OLI DE PAU DE L’EMPORDÀ

A l’empordà es fa bon producte i aquest Oli de Pau  és un exemple.

Aquest Oli de Pau d’oliva extra verge, que elaboren a Empordàlia, s’obté exclusivament d’olives de l’Empordà, on les oliveres centenàries són la base de la producció. Aquestes oliveres són de dues varietats que només es troben a la comarca, l’Argudell i el Corivell, que, conjuntament amb el tret climàtic característic de l’Empordà, la tramuntana, donen al producte un caràcter diferenciador.

Empordàlia és una cooperativa de vi i oli formada per la unió de petits productors de la comarca de l’Empordà. Aquesta cooperativa ens porta aquest maravellós tresor que tant ens aporta a la nostra gastronomia catalana .

ELABORACIÓ:

 Olives de la va­rietat argudell i, en menor pro­porció, corivell, ambdues autòc­tones de l’Empordà. Les oliveres són sotmeses a un rigorós con­trol fitosanitari, respectuós amb el medi. La recol·lecció es fa a mà, bo i seleccionant els millors fruits en el moment de madura­ció ideal.

oli de pau
oli de pau

 Per evitar cap deterio­rament, es transporten de segui­da al trull i es molen el mateix dia. L’oli millor, el que conserva al màxim les seves característi­ques organolèptiques, és el de la primera premsada. Així és l’Oli de Pau: sabor, cos i caràcter ex­clusius mercès a la combinació dels darrers avenços tecnològics amb les maneres més artesanes.

oli de pau
oli de pau

TAST:

Aquest Oli de Pau és afruitat i verd, de molta intensitat. Complex i equilibrat, lleugerament dolç i amb bona proporció de matisos amargs i picants, amb una tènue astrin­gència. L’alt contingut de polife­nols referma la seva complexitat. Predomini d’aromes d’herba acabada de segar, de fruita (poma, plàtan madur, nous), d’horta (carxofa, tomata).

També presenta records d’anís i fonoll.

Nosaltres som uns amants dels olis i sempre que podem ens fem amb alguna ampolla allà on anem. A vegades només ens cal fer pa integral  i tenir un bon Oli d’oliva extra verge  per gaudir d’un complement pel nostre àpat.

Ja podeu anar a preparar una bona amanida o un trosset de pa, que aquest Oli d’oliva  extra verge extra està per llepar-se els dits.

Més informació a Empordalia.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *