A l’empordà es fa bon producte i aquest Oli de Pau és un exemple.
Aquest Oli de Pau d’oliva extra verge, que elaboren a Empordàlia, s’obté exclusivament d’olives de l’Empordà, on les oliveres centenàries són la base de la producció. Aquestes oliveres són de dues varietats que només es troben a la comarca, l’Argudell i el Corivell, que, conjuntament amb el tret climàtic característic de l’Empordà, la tramuntana, donen al producte un caràcter diferenciador.
Empordàlia és una cooperativa de vi i oli formada per la unió de petits productors de la comarca de l’Empordà. Aquesta cooperativa ens porta aquest maravellós tresor que tant ens aporta a la nostra gastronomia catalana .
ELABORACIÓ:
Olives de la varietat argudell i, en menor proporció, corivell, ambdues autòctones de l’Empordà. Les oliveres són sotmeses a un rigorós control fitosanitari, respectuós amb el medi. La recol·lecció es fa a mà, bo i seleccionant els millors fruits en el moment de maduració ideal.
Per evitar cap deteriorament, es transporten de seguida al trull i es molen el mateix dia. L’oli millor, el que conserva al màxim les seves característiques organolèptiques, és el de la primera premsada. Així és l’Oli de Pau: sabor, cos i caràcter exclusius mercès a la combinació dels darrers avenços tecnològics amb les maneres més artesanes.
TAST:
Aquest Oli de Pau és afruitat i verd, de molta intensitat. Complex i equilibrat, lleugerament dolç i amb bona proporció de matisos amargs i picants, amb una tènue astringència. L’alt contingut de polifenols referma la seva complexitat. Predomini d’aromes d’herba acabada de segar, de fruita (poma, plàtan madur, nous), d’horta (carxofa, tomata).
També presenta records d’anís i fonoll.
Nosaltres som uns amants dels olis i sempre que podem ens fem amb alguna ampolla allà on anem. A vegades només ens cal fer pa integral i tenir un bon Oli d’oliva extra verge per gaudir d’un complement pel nostre àpat.
Ja podeu anar a preparar una bona amanida o un trosset de pa, que aquest Oli d’oliva extra verge extra està per llepar-se els dits.
Més informació a Empordalia.com