L’OLIVERA COOPERATIVA !!!

olivera logo3

Si busquem la definició de cooperativa al diccionari trobem que és una empresa o societat formada per productors, venedors o consumidors d’un producte, l’objectiu del qual és el benefici comú dels socis. Definició massa freda per referir-se a l’Olivera.

Durant la nostra visita a la cooperativa vam gaudir d’una generositat i senzillesa que es veia tant en la manera de tractar-nos com en la relació amb els treballadors. És clar que és una empresa però hi ha una part molt interessant que ens va arribar a dintre, que és el projecte social que desenvolupen.

L’any 1974 van començar aquesta aventura a Vallbona de les Monges i com totes les coses on es posa passió i un gran esperit emprenedor acaben parlant per si mateixes.

oliveravallbona

I diem que parlen per sí mateixes perquè així ho hem comprovat. Des de l’arribada a la cooperativa fins a la sortida, passant per tota la bodega i saludant als col.laboradors que allà hi treballen.

Només arribar, la Montse, ens va donar la benvinguda i juntament amb una parella de la Garrotxa, en Jordi i la Marta,vam fer la visita a la bodega. Vam passar per totes les sales  de la cooperativa i amb tot tipus de detall ens anava explicant tot el procés.

olivera treballadors

Dels processos que vam poder observar va ser l’etiquetatge i acondicionament de les ampolles de vi  a càrrec dels nois i noies amb discapacitat psíquica , QUINA GRAN TASCA!!. Sincerament ens va tocar una mica el cor al veure aquelles cares de concentració per fer les coses a la perfecció i aquella alegria de sentir-se responsables dins d’un projecte comú.

Les vinyes estan plantades en petites carenes de diferents alçades amb un clima mediterrani de nits on la marinada les refresca, fet que li aporta una maduració suau i llarga.

olivera vinyes1

La Cooperativa l’Olivera practica una agricultura ecològica , cada un dels seus productes estan certificats com ecològics excepte un que està  en procés. Tot el treball de camp és manual, des de formar la terra,podar  els ceps i la verema i en les oliveres també esporgant i collint. L’etiquetat de les ampolles  es fa a mà a càrrec de les persones amb dificultats que formen part de la cooperativa.

Dins els seus vins podem trobar  vins blancs, negres, escumosos i dolços:

oliveres vins

oliveres vins2

 

Dins els olis trobem els següents productes:

olivera olis2

Si algun cop teniu l’oportunitat de comprar un d’aquests vins o olis no dubteu en fer-ho. Són d’una qualitat excepcional i, a més a més, estareu contribuint a que moltes d’aquestes persones amb dificultats gaudeixin d’un entorn laboral digne. www.olivera.org 

1 comentario en “L’OLIVERA COOPERATIVA !!!”

  1. Pingback: L’OLIVERA COOPERATIVA |

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *