PASTA CASOLANA AL ESTIL PAPPARDELLE AMB VERDURETES,SOJA I MEL

pasta amb soja i mel

El pappardelle és un tipus de pasta italiana semblant als tallarins però molt més amples.

En aquesta ocasió els hem fet casolans amb les nostres filles i s’ho han passat d’allò més divertit. Aquesta recepta la acompanyem amb verduretes, gambes i bolets tot regat amb soja i mel.

INGREDIENTS PER PASTA CASOLANA AL ESTIL PAPPARDELLE AMB VERDURETES , SOJA I MEL (per a 4 persones):

  • 500g de farina 
  • 5 ous 
  • 250g de gambetes pelades crues 
  • 8 gambes 
  • 2 pastanagues 
  • 1 ceba 
  • 1 carbassó 
  • 1 albergínia 
  • 2 pebrots verds 
  • Bolets (en aquest cas hem fet servir gírgoles) 
  • Salsa de soja 
  • mel 
  • Oli i sal 

ELABORACIÓ PER PASTA CASOLANA AL ESTIL PAPPARDELLE AMB VERDURETES , SOJA I MEL:

Per fer la pasta casolana:

  1. Batem els ous i barregem amb la farina en un bol. 
  2. Barregem bé amb una cullera prèviament i acabem amb les mans fins a tenir una massa que no s’enganxi a les mans. (Si us queda la massa molt seca afegir una mica d’aigua i si per contra se us enganxa a les mans afegir farina). 
  3.   Aquesta massa la traslladem a una superfície plana ben empolvorada de farina per pastar durant 10 minuts. 
  4. Un cop pastada la tallem en 4 trossos i creem 4 boles, les deixem reposar durant 30 minuts tapats. 
  5. Passat aquest temps de repòs empolvorem la superfície de treball amb farina, aplanem la massa amb un rodet deixant la massa ben fina i si pot ser amb forma rectangular, empolvorar també una mica de farina per sobre de la massa. 
  6. Amb un ganivet ben esmolat tallem la massa en tires llargues de l’amplada que més ens agradi. 
  7. Repetim el pas 5 i 6 amb la resta de la massa. 
  8. Un cop tinguem la pasta tallada els coem amb abundant aigua salada entre 3 i 5 minuts depenent del gruix que hàgim deixat la massa i segons el nostre gust, al dente o ben fets. 

tallarins

Per fer les verdures amb gambetes i bolets amb salsa de soja i mel:

  1. Posem les gambes en una cassola amb oli i els pasem dos minuts per cada costat, reservem. 
  2. A la mateixa cassola afegim les gambetes i deixem coure durant aprox. 3-4 minuts, reservem. 
  3. Tallem les verdures a tires llargues i les afegim a la mateixa cassola d’abans, tenint en compte el temps de cocció de cada un d’ells per evitar que es desfacin i perdin propietats. Jo els he posat en aquest ordre: Pastanaga, pebrot verd, ceba, carbassó i albergínia. 
  4. Després d’incorporar l’albergínia afegim també els bolets. 
  5. Un cop tinguem les verdures al punt afegim 4 cullerades  de salsa de soja i deixem reduir uns 5 minuts, a continuació afegim 2 cullerades de mel. 
  6. En aquest moment serà quan rectifiquem de sal. 
  7. Afegim les gambetes i parem el foc. 
  8. Incorporem la pasta escorreguda i barregem. 
  9. Afegim una cullerada de soja i una altra de mel i tornem a barrejar. 

I. .. a emplatar. Les gambes les he pelat deixant-les amb el cap. M’ha semblat que així decorava més el plat.

NOTA: Crec que el millor és començar amb la massa de la pasta i mentre està en repòs fer les verdures. Sempre podem aturar la cocció de les verdures i invertir el temps en tallar la pasta. Cal anar en compte amb la sal, perquè la salsa de soja i la sal de vegades fa males jugades.

SALUT I BON MENJAR!!