Salsa de calçots autèntica

salsa calçots

salsa calçots

Salsa de calçots autèntica,…. sí,sí, una recepta casolana que res té a veure amb la típica salsa de calçots industrial. Tot i que no es la recepta antiga i la original, amb autèntica volem dir feta a casa per nosaltres.

Aquesta recepta és la que ha fet la meva sogra sempre i ara l’hem portat cap a casa.

Ja és época de calçotades i és evident que no pot faltar la típica salsa per als calçots.

Tot i que la salsa de calçots no és el mateix que la salsa romesco, col.loquialment li diuen de les dues maneres per referir-se a la salsa on sucarem els calçots per la nostra calçotada. Una de les diferències importants entre les dues salses és que la salsa de calçots porta carn de nyores i la de romesco porta pebrot xoriçer. Les receptes de salsa de calçots son totes més o menys iguals amb petits matisos.  En comptes de galetes maria com porten algunes receptes, nosaltres  li posem ceba escalivada. El toc de vinagre i all ja sabeu que és a gust del consumidor, però per nosaltres aquestes quantitats que posem són el punt ideal d’acidesa i picant.

És una recepta fàcil que no requereix gaire feina, quasi tot ho fa el forn i la batedora. 

Us deixem la vídeorecepta perquè veieu com es fa ( i ja sabeu el que es diu, si t’ha agradat la vídeorecepta subscriu-te al canal i activa la campaneta!! 🙂 )

YouTube Preview Image

 

INGREDIENTS PER  SALSA DE CALÇOTS (per fer 1 litre):

  • 500g de tomàquets madurs
  • 1 ceba de figueres
  • 1 Cap d’alls
  • 2 Cullerades soperes de carn de nyores
  • 100g d’Ametlles torrades
  • 75g d’Avellanes
  • 45g de Vinagre
  • 100g d’Oli d’oliva suau
  • 1/2 gra d’all cru
  • sal

ELABORACIÓ PER SALSA DE CALÇOTS:

  1. Primer de tot preescalfem el forn a 180 ºC mentre preparem els ingredients.
  2. Fem uns talls en creu  als tomàquets per la part de sota. Els talls simplement seràn per poder treure la pell un cop escalivat. És important que els tomàquets siguin bastant madurs, el gust canvia entre un tomàquet verdet o madur.
  3. Tallem les arrels del cap d’alls, així podem treure millor la carn un cop escalivat.
  4. Tallem la ceba per la meitat.
  5. Posem els tomàquets amb els talls a sota, la ceba i el cap d’alls a una safata de forn.
  6.  Enfornem tot plegat durant 45 minuts a 180 ºC.
  7. Mentre tenim el forn en marxa pelarem les ametlles i les avellanes. No passa res si queda alguna pell, quedarà més rústica :).
  8. Quan hagin passat 30 minuts d’enfornat retirem els alls i als 45 minuts traiem els tomàquets i la ceba.
  9. Pelem els tomàquets i la ceba escalivada.
  10. Pelem els alls escalivats
  11.  Dons ja quasi ho tenim!! 
  12. Posem en un vas de triturar les ametlles, les avellanes, la ceba, els tomàquets, els alls escalivats, la carn de nyora, el vinagre, l’oli i opcionalment 1/2 gra d’all (si voleu, podeu començar amb 1/4 de gra d’all i si voleu més picant, poseu més).
  13. Ara tocarà triturar tot plegat. Si teniu una processadora d’aliments serà més ràpid, però si no ho podeu fer perfectament amb una batedora de tota la vida.

Apaa, ja tenim la salsa de calçots a punt per la nostra calçotada.

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

3 + seventeen =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.