IOLANDA BUSTOS , LA NOSTRA FADA DE LA CUINA

iolanda bustos

iolanda bustos al seu restaurant

Iolanda Bustos va néixer a Palafrugell l’any 1976, amb quatre anys la família es va desplaçar a Palau Sator (Baix Empordà) per obrir el primer restaurant. Així, la Iolanda Bustos va créixer entre les cassoles de la seva mare i la pagesia i la ramaderia del seu pare. Envoltada d’un paisatge que encara avui dia és font d’inspiració de la seva cuina. 

iolanda Bustos i llibre cuina fresca i natural Durant molts anys la Iolanda no ha deixat  de realitzar cursos i post graus vinculats a la cuina i la nutrició. L’any 2005 comença a presentar a Televisió de Girona el programa Tots a la Cuina, que avui dia ja es pot veure a la majoria de televisions locals de Catalunya. Al 2008, va autopublicar el seu primer llibre Cuina Fresca i Natural. 

 

 

Iolanda Bustos aleshores enjega un projecte per la educació alimentària infantil, en algunes escoles de l’Empordà, sota el nom de contes que es mengen.

iolanda Bustos i cuina flors

 La seva afició a la etnobotànica i la herència de coneixements familiars i populars de la gent gran del camp, la va engrescar a escriure un llibre que recollís tota la informació d’usos i cuina de moltes plantes que creixen pels nostres camps, boscos i rius. L’editorial Columna el va publicar l’any 2009, La millor cuina amb plantes, flors i fruits silvestres. També traduït al castellà per l’editorial Salsa Books.

L’any 2009 fa un pas més per acostar totes aquestes herbes i flors a la gent, obrint junt amb el seu marit Jacint Codina, un restaurant a l’Eixample de Girona. La Calèndula (www.lacalendula.net),un espai on la cuina esdevé una finestra al paisatge català.

YouTube Preview Image

Actualment la Iolanda Bustos col·labora en diferents programes de ràdio i televisió i escriu articles a la premsa especialitzada en gastronomia. També imparteix classes i tallers des del seu restaurant i a l’aula Gastronòmica del Mercat del Lleó.

El 2010 dona vida a beuflor (www.beuflor.com), una marca que aposta per la recuperació de totes aquelles begudes que antigament la gent es feia a casa seva amb herbes i flors; el primer producte que ha tret al mercat és la Gala de flors, una cervesa rosada elaborada amb calèndula, hibiscus, llúpol i saüc.  

iolanda Bustos i cervesa

Tot aquest art i compromís que té Iolanda Bustos amb  la gastronomia , les flors,  les plantes i els fruits silvestres fan un goig  sensorial en les seves creacions i una màgica inspiració en les nostres cuines.

recepta iolanda bustosrecepta iolanda bustos 3recepta iolanda bustos 2

One Comment

 1. Iolanda
  17/01/2013 @ 22:43

  Caram ! moltes gràcies m’agrada molt això que semblo una fada…. de fet m’encanta convertir els ingredients més humils i d’aparença insignificant en grans receptes i propostes d’alta gastronomia amb la simple màgia de la cuina!
  Una abraçada, salut i flors!
  Iolanda

  Reply

Podeu deixar el vostre comentari

*

5 × one =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.